3 Ting man bør overveje før man køber brugte cnc maskiner

Produktions og elektronik industrien, ville aldrig kunne producere uden cnc maskiner som kan bruges til mangeartede produktioner. At lave en printplade, kræver afgjort en cnc maskiner. At købe en ny maskine kan godt være uoverskueligt for mange. Man skal ikke være nervøs for at købe en cnc styret maskine, da disse er overkommelige at betjene.

Det vil ikke være svært at finde en producent der ønsker at skille sig af med sin brugte cnc maskine, og en sådan brugt maskine kan man typisk erhverve sig for max. 50% af nyprisen. Dette gælder også for brugte cnc drejebænke. Man skal være forsigtig med at handle brugte cnc maskiner direkte med slutbrugeren, da der ingen garanti er for at maskinerne fungerer. Derfor har man større sikkerhed når man køber gennem en velrenomeret forhandler. Man skal være påpasselig med følgende:

  1. Lav en velinformeret beslutning  Blot at købe en brugt cnc maskine bare ved at se et foto af den vil ikke være tilrådeligt. Man bør detaljeret undersøge standen af maskinen. Tjek de forskellige fabrikater og modeller, og find præcis den maskine der passer dig bedst.
  2. Besigt – Vær forberedt på at tjekke maskinen I drift, for at se at alt fungerer som det skal. Du kan også bede om at få en uafhængig service montør til at gennemgå maskinen – hvis ikke du selv er I stand til dette.
  3. Spørg efter dokumentation – Køb aldrig en brugt maskine, uden nogen form for dokumentation. Forespørg sælger efter den originale bruger manual, og evt. også diverse service rapporter, hvilket vil gøre det enklere, hvis man I fremtiden skal bestille reservedele til maskinen.

Comments

Popular Posts